Tlačové správy

Keď dieťa robí to, čo ho teší, dokáže napredovať – hovorí mama chlapca s hendikepom

Približne jedno zo 400 detí. To je štatistika výskytu diagnózy detská mozgová obrna na Slovensku. Pre niekoho je to len informácia a číslo, no pre iného realita každodenného života. To je prípad aj rodiny Katrenčíkovcov a ich 9-ročného syna Riška. Hoci nerozpráva a nevie sám chodiť ani sedieť, je to vnímavý chlapec, ktorý sa rád smeje. Svojej rodine neustále dokazuje, že nádej posúvať sa na ceste, ktorú mu osud pripravil, existuje.

Deťom s pohybovými problémami sa opäť o niečo uľahčila situácia

V Bratislave, 12. decembra 2022 – Rodičia, ktorým sa narodili deti so zdravotným znevýhodnením, to mali vždy náročnejšie oproti ostatým. V dobe ekonomickej neistoty však na nich dolieha ťarcha nepretržitej špeciálnej starostlivosti oveľa viac. Nadačný fond Slovanet ako jeden z vedúcich zdrojov priamej grantovej pomoci pre deti a mladých ľudí s obmedzeným pohybom pracoval v roku 2022 ešte aktívnejšie. Na podporu 45 rodín s diagnózou detskej mozgovej obrny (DMO) či svalovej dystrofie a ďalšie verejnoprospešné projekty venoval o 40 % viac prostriedkov oproti minulému roku.

Viac ako 50 hendikepovaných detí a mladých ľudí sa môže voľnejšie hýbať

Rok 2021 bol ďalšou náročnou výzvou pre celú spoločnosť. Tí najslabší v rámci nej to mali opäť najťažšie. Popri zdravotných rizikách a finančnej nestabilite zápasili aj s vlastnou nepriazňou osudu. Situáciu v rodinách s hendikepovanými a ťažko chorými deťmi a mladými ľuďmi sa podľa svojich možností snažil zmierniť opäť aj Slovanet, ktorý sa venuje tomuto poslaniu stabilne a odhodlane už sedem rokov. Prostredníctvom svojho Nadačného Fondu prerozdelil do všetkých kútov Slovenska viac ako 30-tisíc eur.

Slovanet napriek pandémii pomohol chorým deťom aj tento rok

Končiaci sa rok 2020 bol náročnou skúškou pre každého. Ľudia zápasili s pandémiou, nedostatkom financií či rodinnými problémami. O to viac však musia zdolávať prekážky aj rodiny s deťmi, ktoré trpia rôznymi ochoreniami. Slovanet preto aj tento rok pomohol tým, ktorí to najviac potrebovali.

Nadačný fond Slovanet pomohol už 75 tisícmi eur

Nadačný fond telekomunikačnej spoločnosti Slovanet doteraz pomohol 167 verejnoprospešným subjektom v celkovej sume 75 430 € a nepriamo ďalším stovkám znevýhodnených, chorých a ich rodín. Vyplýva to z bilancie prvých troch rokov činnosti fondu, ktorého je Slovanet zriaďovateľom aj hlavným prispievateľom.

Vyhodnotenie činnosti fondu za rok 2017

Dovoľte nám informovať vás o aktivitách fondu za rok 2017, ktorý je už tretím rokom jeho fungovania. V priebehu uplynulého roka sa nám podarilo podporiť finančne spolu 61 verejnoprospešných subjektov v sume 24 900 €.

Nadačný fond pôsobí už druhý rok

Od vzniku fondu sme podporili 105 verejnoprospešných subjektov v sume 45 830 €. Z toho v priebehu roka 2016 sa nám podarilo finančne podporiť spolu 73 verejnoprospešných subjektov v sume 32 230 €.

Plamienok poskytuje nádej pre deti a rodiny v smútení aj vďaka Nadačnému fondu Slovanet

Nadačný fond Slovanet podporuje detský hospic Plamienok, ktorý už dlhodobo poskytuje pomoc  nevyliečiteľne chorým deťom a ich rodinám.

Nadačný fond Slovanetu podporil študenta gymnázia tvoriaceho hry pre mentálne postihnutých

Len štrnásťročný študent gymnázia Ondrej Vrábel pomáha mentálne postihnutým jednotlivcom tvorbou Pinf Hier.

Nadačný fond Slovanetu už podporil prvých ťažko chorých

Nadačný fond Slovanet, ktorý vznikol začiatkom tohto roka ako výsledok snahy o rozšírenie filantropických aktivít spoločnosti Slovanet, úspešne podporil viacerých jednotlivcov trpiacich detskou mozgovou obrnou a svalovou dystrofiou.

Pre vybrané oblasti pomoci vznikol Nadačný fond Slovanet

Spoločnosť Slovanet v záujme zjednotenia a rozšírenia svojich filantropických aktivít zakladá Nadačný fond Slovanet, prostredníctvom ktorého chce pomáhať ešte viac a cielenejšie na deficitné oblasti a cieľové skupiny.

Kontakt

Nadačný fond Slovanet
pri Nadácii Centra pre filantropiu

Záhradnícka 151
821 08 Bratislava 2

Poštová adresa
Nadácia Centra pre filantropiu
Baštová 5
811 03 Bratislava

info@nadacnyfondslovanet.sk

+421 905 739 630

    Kontaktný formulár

    Osobných údajov podľa GDPR